Les-Pistes-du-Sud.nl Ontdek het gastvrije Zuid Marokko, te voet of per 4x4


Site-Français    english site

Excursies door Zuid Marokko begeleid door Les Pistes du Sud.

 Reizen met vrienden of familie on the tracks. Te voet of per 4x4 met lokale begeleiding, dus op een 'eerlijke'  manier.

Informatie over "Les Pistes du Sud"

Sinds 1972, vanaf z'n 14e jaar,  begeleidt Houcine 'zijn' toeristen. Eerst op een eenvoudige manier. In die tijd waren het vaak de Hippies en artiesten die maanden doorkasbah, naar een schilderij dit paradijselijke land trokken en die vooral behoefte hadden aan iemand die de taal sprak en de gewoonten van het land kende. Zó trok hij dus door zijn eigen land van Oost naar West en van Noord naar Zuid.
Ten zuiden van Essaouira kun je bijv. nog steeds het hotel zien waar Jimmy Hendrix verbleef. Het wordt nog steeds als hotel gebruikt, inclusief de windmolen die het water oppompt en de kaarsen die gebruikt worden voor de verlichting.

En van het één kwam het ander. Sinds 2000 jaar doet hij tochten per 4x4. U begrijpt dat hij zijn land door en door kent. Hij houdt van z'n werk, is betrouwbaar, en dat vind je terug in zijn manier van begeleiden.

Vaak vragen mensen of er brochures zijn. Die zijn er niet. Elke reis is zó persoonlijk, en er zijn 1001 mogelijkheden, zodat geen enkele brochure zou voldoen. Aan de hand van een eenvoudig reisgidsje kunt U bepalen wat u graag zou willen zien en doen. U maakt dan uw wensen aan Houcine kenbaar.
Of als u zegt wat u het liefste doet - en hoe veel dagen of weken, -  bergen, kust, woestijn, of een combinatie, dan stelt Houcine u iets voor. Ook kunt u tijdens zo'n tocht nog andere dingen doen: wandelen, muilezel- of kameeltocht(je), diepzee duiken, mountainbiken, etc..

Ook is het belangrijk dat u aangeeft of u van eenvoudige overnachtingen houdt, - hotels, plaatselijke bevolking, bivak - of dat u meer van luxe tot zeer luxe overnachtingen houdt.
Houcine heeft geen vaste periodes waarin hij met een groep vertrekt. U bepaalt de periode en u stelt uw eigen groep samen. Zelfs een 'groep' van 1 persoon is mogelijk, maar tamelijk duur. Het maximum aantal is onbeperkt. In één 4x4 kunnen 6 personen + chauffeur/begeleider.

BELANGRIJK: Zoals al vermeld, alleen de plaatselijke bevolking profiteert van de inkomsten. Mijn aandeel is veel plezier hebben in de ondersteuning van dit project. 

 


beginpagina

contact les-pistes-du-sud

voorbeeldprijzen

informatie over gids/begeleider van les pistes du sud, Zuiden van Marokko

voorbeeld rondreizen door het zuiden van marokko

impressies door foto's van Marokko

nog meer impressies van het zuiden van marokko

e-mail téléphone, e-mail telefoon, e-mail telephone   LinkedIn

Informatie over Marokko Nuttige Informatie

Sitemap